Thursday, 24 January 2013

BILA BERCAKAP TIDAK PAKAI OTAKSalam 1Malaysia

Lihatlah, bila orang yang tak tahu bersyukur. Daripada sebelum kita lahir sampai la dah besar panjang ni KERAJAAN BN yang korang keji ini lah banyak membantu rakyatnya.

Buktinya, tanya keluarga anda sendiri berapa duit yang dikeluarkan untuk buat CHECK UP semasa kita dalam perut lagi. Apa kemudahan yang tidak diberikan? Walaupun ramai orang kat KLINIK DESA tapi segala urusan berjalan lancar. (Melainkan kalau anda lahir n check up kat swasta la)

Pendidikan percuma? Berapa banyak yuran yang dibayar untuk bersekolah dari sek rendah ke menengah, Pinjaman buku teks percuma diberikan dan adakala nya siap hilangkan tak ganti balik. Sekarang ni siap ada bantuan RM 100 untuk pelajar sekolah lagi.

Berapa banyak subsidi kerajaan bagi? Kalau kata harga minyak tinggi tapi kerajaan masih  memberikan subsidi. Segala jenis bantuan kerajaan wujudkan untuk bantu rakyat tinggal lagi kita sebagai rakyat tak tahu macam mana nak dapatkan.

Pekerjaan? Berapa banyak pelaburan asing masuk untuk memberikan peluang kerajaan, itu semua atas keharmonian yang selama ini kita nikmati. Tiada syarikat asing nak berdagang kalau negara kita kacau bilau. Adakah semua itu zaman gelap? Tepuk dada, tanya selera.

BILA PANDAI TAK BOLEH DIAJAR : PART 2


Salam 1Malaysia,

Lihatlah, bila sesorang itu kononya nampak bersih luaranya, tapi sebenarnya tidak. Ingatkan bila berhijab dah tahu hukum hakam sesuatu perkara. Rasanya tiada salahnya kalau kita nak menghafal apa-apa lagu selagi lirik lagu itu tidak mendatangkan cacian kepada ISLAM. 

Janganlah mudah untuk kita sewenang-wenangya menjatuhkan hukum kepada sesuatu perkara sekiranya ianya bukan tergolong dalam perkara-perkara syirik atau bertentangan dengan ISLAM.

Kalau PAKATAN RAKYAT perintah pun belum tentu yang sesat itu akan kembali ke pangkal jalan selagi diri sendiri tak nak berubah. 

Sekian.

BILA PANDAI DAH TIDAK BOLEH AJAR


Salam 1Malaysia

Mungkin sibijak Zunar Kartunis tidak tahu cerita asal disebalik projek ini. Untuk pengetahuan, melalui PEJ BAHAGIAN UMNO LEMBAH PANTAI, mereka telah mendapatkan dana untuk menampung kos baik pulih yang menyebabkan runtuhan dinding di tanah perkuburan ini.


Rasanya memang tak salah kalau papan tanda itu menulis ia adalah daripada usaha Dato Raja Nong Chik dan Pejabat UMNO Lembah Pantai. Dengan siapa lagi penduduk itu nak berharap, sedangkan YANG BERBOHONG NURUL IZZAH pun tak ambik KISAH tentang kejadian ini.

Untuk rekod, Perkuburan Islam Ini hanya 50 meter daripada Pejabat Yang Berbohong Nurul Izzah.

Memang dari sebelum PARTI KEADILAN RAKYAT ditubuhkan PERKUBURAN ISLAM ini telah dijaga dan mendapat bantuan penuh daripada UMNO CAW KG PANTAI. Alhamdulillah, setiap pemasalahan dapat diatasi dengan bantuan UMNO BAHAGIAN LEMBAH PANTAI.

Bukan nak mendabik dada, tapi untuk pengetahuan setiap jenazah yang meninggal di dalam kawasan UMNO CAW KG PANTAI tanpa mengira fahaman politik, waris tidak perlu untuk mengeluarkan perbelanjaan untuk menguruskan jenazah. Semua ditanggung oleh UMNO CAW KG PANTAI. 

JIKA KAMU RASA BN/UMNO ini zalim, tapi perlu diingat. Parti keramat ini tidak penah mengadaikan agama ISLAM untuk tujuan politik.

Sekian
BILA ASYIK MAU KOMPLAIN (AMK) BERSUARA
SALAM 1 MALAYSIA

Ini lah bukti, bercakap tak gunakan akal.

SYABAS adalah sebuah entiti SWASTA. Kalau betullah korang nak pejuangkan KEMBALIKAN HAK AIR, kenapa susah payah nak berhimpun, protes dan sebagainya. Ada baiknya minta KERAJAAN NEGERI SELANGOR untuk membeli semua SAHAM daripada pemilik....kan senang.

Tak payah nak pening kepala, kalau SYABAS dah jadi milik KERAJAAN NEGERI SELANGOR. Kalau nak air free pun mereka boleh bagi. 


Sekian