Sunday, 2 December 2012

KEZALIMAN & KORUPSI KERAJAAN BN - Part 2

Mungkin kita tidak penah ambil tahu dan mungkin kita memang tidak tahu.

Tetapi inilah kebenaran yang perlu kita rungkai. Rakyat Malaysia patut BERSYUKUR dengan apa yang dinikmati selama ini. KEZALIMAN KERAJAAN BN yang digembar-gemburkan puak PEMBANGANG sebenarnya adalah satu PEMBOHONGAN atas kemakmuran yang kita nikmati sekarang. Tanpa mengira apa ideologi politik, KEZALIMAN KERAJAAN BN ini telah berusaha untuk membina prasarana untuk rakyat berpendapatan rendah secara khususnya. Cuba kita kira, berapa banyak PPR yang dibina KERAJAAN BN untuk rakyat di Lembah Pantai dan Kuala Lumpur dengan sewaan yang begitu murah sehinggakan SETPOL NURUL IZZAH PUN DUDUK DI PPR.

Lain jadinya di negara jiran Filipina, rakyatnya menjadikan KAWASAN PERKUBURAN sebagai taman permainan dan tempat tinggal. Mungkin kepadatan penduduk menyebabkan mereka terpaksa membuat demikian tetapi kita harus BERSYUKUR dengan apa yang dinikmati di bumi MALAYSIA ini. Jangan terkejut, disana juga waris perlu membayar SEWA BULANAN atau tidak jenazah akan dikeluarkan daripada kuburnya.

Sebagai renungan, jadikan gambar-gambar  ini untuk kita bermuhasabah diri.


KEZALIMAN & KORUPSI KERAJAAN BN YANG PERLU DIKETAHUI UMUM

Dahsyat  nya, kalau ini lah dikatakan Kerajaan BN zalim Lipan Bara rasa MALAYSIA sebenarnya sudah mampu untuk bersaing dengan negara-negara barat atau pun negara membangun yang lain

Dan kalau benar lah Kerajaan BN ini zalim, tidak pernah dengar cerita rakyat Malaysia ini yang merempat tanpa diberi sebarang bantuan. Daripada golongan OKU kepada Warga Emas, semuanya terbela tanpa mengira perbezaan POLITIK.

Pokok nya, kalau kita rajin INSYA ALLAH, rezeki itu ada di mana sahaja. Kalau lah hidup macam KATAK DI BAWAH TEMPURUNG dan hanya percaya  FITNAH daripada PIHAK PEMBANGKANG tanpa usul periksa, Lipan Bara rasa, makanan dah jadi najis pun kita tidak sedar  KEMAKMURAN serta KESEJAHTERAAN yang dinikmati ini adalah hasil usaha pimpinan terdahulu.

Sekian