Thursday, 20 September 2012

BANTAHAN KE ATAS FILM INNOCECENCE OF ISLAM

Al Quran : (2) Al Baqarah : Ayat 120

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. (QS. 2:120) 

Tahniah PEMUDA UMNO & NGO Melayu Islam yang akan turun padang untuk menghantar Memorandum Bantahan Film Innocence of Islam..........rujuk SINI

Inilah cara Malaysia sebenar, tidak perlu untut berhimpun sampai merosakan harta benda awam dan menggangu ketenteraman. Apa yang penting kita bersama-sama membantah akan kepada penerbitan film yang menghina Rasulullah SAW dan ISLAM.

Kalau kafir DAP kata ianya membuang masa, sekarang ini lah kita perlu tunjukan kekuatan ISLAM Malaysia dan Melayu sebenarnya.......AYUH, DEMI MEMPERTAHANKAN ISLAM..........

Renunglah wahai sahabat

Belum akan tiba kiamat sehingga kaum muslimin memerangi kaum Yahudi. Kemudian mereka akan diperangi oleh kaum muslimin sehingga batu dan pohon sampai berkata: ‘Hai kaum muslimin, wahai hamba Allah, inilah seorang Yahudi tersembunyi di belakangku, datangilah dan bunuhlah”. (Seluruh alam akan berkata begitu), kecuali pohon Al Gharghad. Sebab, sesungguhnya ia (pohon itu) tergolong pohon (simpatisan) kaum Yahudi” (HR. Bukhari & Muslim).

Maka bersabarlah kamu. Sesungguhnya janji Allah adalah benar, dan janganlah sekali-kali orang yang tidak meyakini ayat-ayat Allah itu berhasil menakut-nakuti kamu.” (QS. Ar Ruum 60).

Perhimpunan Bersih "HALAL", Mempertahankan ISLAM daripada dihina "MEMBUANG MASA"


Kalau dulu pemimpim tertinggi PAS mengHALALkan pengikutnya untuk bersama dalam Perhimpunan Bersih. Demi kepentingan politik, sekali lagi agama ISLAM diperdagangkan oleh mereka yang tidak bertanggungjawap. Pucuk kepimpinan PAS Perak sanggup menyokong kenyataan Ngeh dan menganggap ianya tidak menghina ISLAM.............sila rujuk SINI

Alangkah sedihnya bila orang ISLAM ingin mempertahankan Rasulullah yang telah dihina dianggap sebagai membuang masa dan tenaga. 

memetik kata- kata ABBY ABADI yang mengatakan ISLAM ini tidak selamat dalam ceramah yang dihadirinya. aku setuju sememangnya ISLAM ini tidak selamat sebenarnya dibawah pemerintahan PAKATAN RAKYAT sebab mereka tidak mengariskan untuk mempertahankan ISLAM sekiranya menang PRU 13.

Sedarlah wahai sahabat..........jangan anda diperkudakan oleh DAP, diperbodohkan oleh PKR dan diperdagangkan oleh PAS


sekian