Monday, 6 August 2012

Nurul Izah MeroyanDewan kena rampas? Mercun dibaling? Statement YB Nurul macam MALAYSIA ini tak aman. Saya rasa penduduk kawasan situ dah tak suka YB kot. Difahamkan pada masa yang sama dalam jarak tidak sampai 50 meter Program Nur Ramadhan yang dianjurkan oleh Pej Khidmat Masyarakat BN Lembah Pantai sedang dijalankan. Program Nur Ramadhan tersebut pun telah lama dirancang dan kali ini tahun kedua dibuat  di kawasan itu secara tidak langsung dah dikira acara tahunan di bulan Ramadhan.


Dari segi logiknya, sebenarnya YB Nurul macam menjolok sarang tebuan dan  menyerang majlis anjuran Pej Khidmat Masyarakat BN Lembah Pantai. Program Nur Ramadhan yang turut dihadiri Senator Dato' Raja Nong Chik berjaya mengumpul hampir 1000 orang yang rata adalah penduduk di kawasan terbabit manakala di Majlis PKR hanya berjaya mengumpulkan kurang daripada 100 orang. 

Mungkin ada hikmah disebalik penganjuran 2 majlis itu semalam. Secara kesimpulanya, Pegawai Wakil Rakyat YB PKR Lembah Pantai kurang turun padang dan tidak berjaya mengenal pasti golongan-golongan  yang kurang kemampuan untuk mengagihkan zakat atau orang kuat PKR sendiri dah CANTAS budget untuk kepentingan diri sendiri. Lain pula bagi Pej Khidmat Masyarakat BN Lembah Pantai yang berjaya mengumpulkan ramai orang yang kurang berkemampuan untuk diagihkan bantuan. Persoalanya, kenapa malas PKR nak buat kerja lepas menang di Lembah Pantai. dah bagi peluang hampir satu penggal pun tidak mampu untuk mengenal pasti penduduk Lembah Pantai.......sedih kepada sesiapa yang penah mengundi PKR.

Dimaklumkan oleh Senator Dato' Raja Nong Chik sendiri Program Nur Ramadhan ini ada enam(6) Fasa, dan semalam adalah yang pertama. Hebat orang UMNO/BN Lembah Pantai ini, walaupun tewas di PRU 12  mereka masih bekerja sepenuh keringat walaupun majoriti rakyat dahulunya menolak. Tetapi kini, dilihat UMNO/BN sudah kembali menjadi pilihan warga Lembah Pantai.